Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Uzin Uniconnect Plus 5CM%-ig nedvességzáró gyanta alapozó 16 kg

Nincs készleten
Uzin Uniconnect Plus 5CM%-ig nedvességzáró gyanta alapozó 16 kg
Bruttó: 125 349 Ft/db
Rendelésre:
1-2 munkanap

2 komponensű epoxi alapozó és nedvességzáró
Vízzáró epoxigyanta alapozó elsősorban nem nedvszívó felületek felújítási munkák során történő előkészítésére

 • Alkalmazási terület:
  Kétkomponensű epoxigyanta alapozó magas maradó nedvességtartalmú aljzatok alapozásához, nedvesség-zárásához, megerősítéséhez mindenfajta padlóburkolási, fapadló-burkolási és hidegburkolási munkálat előkészítésekor. Kül- és beltéri felhasználásra.


  Javasolt felhasználási területek:
  - meglévő, régi aljzatokon jól kötött ragasztó-, aljzatkiegyenlítő-, bevonat-, burkolat- és festék maradványokkal
  - vízben oldódó ragasztómaradványokon, pl. régi szulfit ragasztók, stb.
  - nedvességzáró alapozó magas nedvességtartalmú cementesztrich- és betonaljzatokon, maximum 5 CM% maradó nedvességtartalom esetén
  - nagy igénybevételnek kitett területeken, akár kereskedelmi, ipari, projekt munkák esetén
  - alkalmazható meleg vizes padlófűtés és DIN EN 12 529 szabvány szerinti görgős szék igénybevétel esetén is

  Figyelem: minden olyan esetben, amikor a nedvességzáró réteg ill. alapozó réteg aljzatkiegyenlítővel vagy más habarcs jellegű réteggel lesz burkolva, az UZIN Unipox Uniconnect Plus felső rétegének felületét felhordás után bőségesen meg kell szórni megfelelő szemcseméretű kvarchomokkal (pl. UZIN 0,8 mm Kvarchomok). A gyanta megszáradása, megkötése után a homok felesleget ipari porszívóval el kell távolítani.

  Előnyök / Tulajdonságok:
  Tiszta, igen jó minőségű kétkomponensű epoxigyanta, mely A komponens (gyanta) és B komponens (edző) keverésével állítható elő. Közepes viszkozitású, nylonszálas hengerrel hordható fel, gyorsan megkeményedik. Alkalmas régi, magas nedvességtartalmú felületek, így magukban további burkolásra alkalmatlan felületek burkolhatóvá tételére.
  Kvarchomok szórással felhordva megfelelő tapadást biztosító alapfelületet ad aljzatkiegyenlítők és vékonyágyazó habarcsok számára.

  Kötőanyag: Poliamin edzővel keményedő epoxigyanta
  ► víz- és oldószermentes
  ► vegyszerálló
  ► gyors kötésű, keményedésű
  ► víz- és fagyálló
  ► oldószermentes

  Műszaki adatok:
  Csomagolás: lemezkanna
  Kiszerelés (A + B): 16 kg szett
  A komp. 12 kg, B komp. 4 kg
  Raktározási idő: legalább 12 hónap
  Szín: sárgásan áttetsző
  Veszélyességi szint: ld. „Munka- és környezet- védelem” címszó
  Keverési arány: A : B = 3 : 1 súlyarány
  Feldolgozási hőmérséklet: padlószinten min. 15 °C
  Fazékidő: 25 - 40 perc*
  Anyagszükséglet: rétegenként 200 - 500 g/m2
  Járható, terhelhető: 12 - 24 óra után*
  Teljes kikeményedés: 3 - 5 nap után*

  *20 °C h őmérséklet és 65% páratartalom esetén

  Aljzat előkészítése:
  Az aljzat legyen teljesen tiszta, száraz, sima, ép, repedéstől és minden olyan anyagtól mentes, mely a tapadószilárdságot befolyásolja, ronthatja.
  A cement és kalciumszulfát esztrichet elkészítése után vagy aljzatlerakás előtt le kell csiszolni és felporszívózni!
  Az aljzatot az érvényben lévő normáknak és utasításoknak megfelelően kell megvizsgálni, a hiányosságokat pedig pótolni, kijavítani.
  Tapadáscsökkentő vagy laza felszíni rétegeket, pl. puha esztrich rétegeket, ragasztó-, aljzatkiegyenlítő- és festékmaradványokat el kell távolítani, lecsiszolni, köszörülni és marni.
  Az aljzatról minden gyengén kötött régi ragasztó- és burkolatmaradványt teljes mértékben el kell távolítani. Tömör, sima, valamint fémes aljzatok felületét meg kell csiszolni/érdesíteni. A fémes felületek tapadó-képességét próbafelület készítésével előzetesen ellenőrizni kell.
  Nedvességre érzékeny aljzatokra való felhordás esetén az aljzat legyen teljesen száraz!

  Feldolgozás:
  1. Használat előtt a komponensek vegyék fel a szobahőmérsékletet. Ezt követően öntse a B edző komponenst az A gyanta komponensbe egy megfelelő edényben, majd erre alkalmas eszközzel (pl. spirális műgyanta keverőszárral) alaposan keverje össze a komponenseket. Ügyeljen rá, hogy az edény alján és falán lévő anyag is mindig alaposan bekeverésre kerüljön.
  2. Nylon-plüss hengerrel azonnal egyenletesen hordja fel az aljzatra az anyagot. Megfelelően sík aljzatokra B2 fogazatú simítólapáttal is felhordható, majd a hengerrel egyenletesen elteríthető. Ügyeljen arra, hogy teljesen egybefüggő réteget képezzen!. Vegye figyelembe a rövid fazékidőt felhasználáskor.
  3. Nedvességzáró bevonat képzéséhez legalább két rétegben szükséges felhordani. A második réteget az első réteg járhatóvá száradása után, de legkésőbb 48 órán belül fel kell hordani. A második réteghez körülbelül 1 % arányban UZIN Epoxi Színező keverése javasolt a rétegek vizuális megkülönböztetése, és ez által a 100% fedés garantáltsága végett.
  4. Aljzatkiegyenlítők és habarcsok alatti alapozás esetén szórjon a második – még nedves – rétegbe azonnal a felhordást követően, a teljes felületen megfelelő nagy mennyiségben (maradjon száraz feleslegben a homok) finom szemcseszerkezetű kvarchomokot (pl. 0,8 szemcseméretű UZIN Kvarchomok), anyagszükséglet: kb. 3 kg/m2. Megkeményedés után távolítsa el a felesleges homokot megfelelő ipari porszívó segítségével.
  5. A szerszámokat használat után azonnal, még megkötés előtt tisztítsa le UZIN VE 124 epoxi hígítóval. A kikeményedett anyag csak mechanikusan távolítható el!
  6. Kikeményedési idő: 12-24 óra*, mely után a felület már járható, a második réteg felhordható illetve már reakciósgyanta ragasztó is alkalmazható. 12 -24 órával* a második réteg homokkal történő meghintését követően a felületről a felesleges homok felporszívózható, az aljzatkiegyenlítő felhordható.
  *20 °C h őmérséklet és 65% páratartalom esetén

  Anyagszükséglet:
  Hengeres felhordás esetén rétegenként:
  200 - 500 g /m2, az aljzat nedvszívó-képessége és egyenetlensége függvényében.

  Felhasználási javaslatok:
  ►A termék bontatlan csomagolásban mérsékelten hűvös helyen legalább 12 hónapig tárolható. Hidegben az anyag besűrűsödhet.
  ►Javasolt bedolgozási körülmények: hőmérséklet-tartomány 15 – 20 °C között, padlószint h őmérséklete és az anyag hőmérséklete min. 15 °C, relatív páratartalom 65% alatt. Az alacsony h őmérséklet nehezíti a felhordást, növeli az anyagszükségletet és jelentősen befolyásolja a kötést. A magas hőmérséklet csökkenti a fazékidőt és a feldolgozhatóság idejét.
  ►Figyelem: az epoxi anyagok bekeverés után az edényben nagyon felforrósodhatnak. Ezért a bekevert anyagot mielőbb használja fel, soha ne hagyjon bekevert anyagot őrizetlenül, és a bekevert maradékot tartalmazó edényt mindig szabad térben tárolja.
  Porózus, gyengébb felületek esetén a hígabb konzisztencia és magasabb beszívódó-képesség előállításához, mint felületszilárdító réteg, kb. 10% mértékben hígítható UZIN VE 124 epoxi hígítóval. Ebben az esetben azonban a réteg nedvességzáró képessége csökken ill. megszűnik!
  ►Nedvességre érzékeny aljzatokon, mint pl. kálcium-szulfát, magnezitesztrich, fa aljzat, illetve közvetlen talajnedvességnek kitett felületeken nedvességzárás nem végezhető el.
  ►Speciális padlófűtés és hűtés rendszereken történő használat esetén kérjen műszaki javaslatot.
  ►Régi öntött aszfaltesztricheken vagy vegyes felületű, régi maradványokat tartalmazó aljzatokon az UZIN KR 410 reakciós gyanta aljzatkiegyenlítő használata is javasolt 0.8 mm-es Uzin kvarchomok szórással.
  ►Az UZIN Unipox Uniconnect Plus termék kvarchomok szórás nélkül elkészített felületére fapadló burkolatok közvetlenül történő ragasztásához használja az UZIN MK 92 S, UZIN MK 95, UZIN MK 150 vagy UZIN MK 200 ragasztót az alapozó felület elkészítését követően maximum 48 órán belül.
  ►PAH dekontaminálású felületeken történő használat esetén kérjen pontos műszaki javaslatot és rendszerleírást.
  ►Fém felületeken történő használat esetén végezzen próbamunkálatot és kérjen műszaki javaslatot.
  ► Ne keverjen be részmennyiségeket.
  ► Az alapozó felhordása előtt mindig győződjön meg arról, hogy a felület megfelelően elő van készítve, tiszta, és biztosítja a tapadó felületet az alapozónak, ami garantálja a megfelelően erős mechanikus kötést.
  ► Nedvességzáró bevonat képzéséhez legalább két rétegben hordja fel a terméket, az első rétegnél 250 - 500 g/m2, míg a második rétegnél 250 - 350 g/m2 anyagszükséglettel. Nem helyettesíti a DIN 18195 szabvány 4. részében meghatározott nedvességzáró anyagokat.
  ► Kérjük, használat során vegye figyelembe a felhasználási terület függvényében a következő szabványokat:
  -DIN 18365 „Padlóburkolás”
  -DIN 18356 „Parkettázás”
  -DIN 18352 „Csempe- és hidegburkolat lerakás”
  -TKB „Aljzatvizsgálat és előkészítés padlóburkolatok és fapadlók fektetése előtt” leirat
  -BEB leirat „Aljzatok vizsgálata és előkészítése”
  -Aljzat Fűtési és Hűtési Technológiák Nemzeti Egyesülete „Fűtött padlók készítésének koordinációja” leirat


  Munka- és környezetvédelem:
  Oldószermentes. Nem gyúlékony. A komponens: epoxigyantát tartalmaz, Xi-„Ingerlő hatású”. B komponens: amin edzőanyagot tartalmaz, C-„Maró hatású”. Mindkét komponens irritálhatja a szemet, a légzőszerveket és a bőrt. Bőrrel történő érintkezés esetén érzékenység léphet fel. Ilyen esetben azonnal mossa le bő vízzel és szappannal az anyagot. Szembe kerülése esetén szemét azonnal bő vízzel mossa ki és keresse fel orvosát. Feldolgozás során védőkesztyű és védőszemüveg használata és a helyiség megfelelő szellőztetése ajánlott. Mivel a termék folyékony állapotban „N-Környezetre ártalmas”-nak minősül, kerülje a termék csatornába és vízbe öntését, földbe kerülését.
  Használat során vegye figyelembe a követezőket: GefStoffV előírások, tűzvédelmi előírások, TRGS 610 veszélyes anyagok használatára vonatkozó előírások, a terméken feltüntetett veszélyességi- és biztonsági előírások, biztonsági adatlap, BauBG „Epoxigyanták használata az építőiparban” és használati utasítások. Kiszáradás után szag semleges, ökológiai és fiziológiai hatása nem jelentős.

  Újrahasznosítás:
  Ajánlott a termékmaradványok gyűjtése, későbbi felhasználása. Kerülje a termék csatornába és vízbe öntését, földbe kerülését. A teljesen kiürített, kikapart illetve cseppmentes műanyagkanna újrahasznosítható. A még folyékony terméket tartalmazó kanna, valamint az összegyűjtött, folyékony termék különleges hulladéknak minősül. Megkeményedett maradékot tartalmazó kanna építési hulladéknak minősül.

 • Cikkszám
  7491
  Státusz
  Nincs készleten    
  Tömeg
  16 kg/db
Webáruház készítés