Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Murexin EP70 BM epoxigyanta 30kg

Nincs készleten
Murexin EP70 BM epoxigyanta 30kg
Bruttó: 177 737 Ft/db
Rendelésre:
1-2 munkanap
Kiszerelés:

Alacsony viszkozitású, modifikált, oldószermentes, pigmentmentes, kemény epoxigyanta rendszerű, kétkomponensű univezális bevonat, univerzális építőipari felhasználásokhoz (kül- és beltérben alkalmazható). Az anyag emissziószegény és a felület feltölthető kvarchomokkal.

 • Anyagszükséglet

  alapozóként: kb. 0,3 kg/m² glettelt bevonatként: kb. 0,7 kg/m²/mm 1:1 - 1:2 keverési arány között 0,1-0,4 mm / 0,2-0,6 mm / 0,4-1,0 mm kvarchomokkal keverve habarcsként: kb. 3 kg/m²/cm 1:7 arányú kvarchomokkal keverve 0,1-2,5 mm párazáróként: kb. 0,45 kg/m²

   

  Megfelelő alapfelületek:
  Az alapfelületnek tisztának, száraznak, fagymentesnek, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, valamint por-, szennyeződés-, olaj, zsír-, leválasztószer-, és laza részektől mentesnek kell lennie, és feleljen meg az érvényben lévő nemzeti és európai műszaki előírásoknak, irányelveknek, szabványoknak. A beton nedvességtartalma 4 tömeg %-nál nem lehet nagyobb CM eszközzel mérve. Az alapfelület hőmérsékletének 12°C-nál nagyobbnak, valamint 3°C-kal a harmatpont felett kell lennie; Tapadószilárdság átlagban 1,5 N/mm²; legkisebb egyszeri érték min. 1,1 N/mm².
  Alkalmas minden, az építőiparban szokásos ásványi alapfelületekre, pl. beton, esztrichbeton.
  Nem megfelelő: állandóan fellépő nedvesség vagy hátoldali nedvesség esetén.

  Előkészítés:

  Az alapfelületet mechanikailag megfelelően elő kell készíteni. A nem megfelelő szilárdsággal rendelkező rétegeket (pl. cemettej, laza cementmaradványok, stb.) a felhordás előtt el kell távolítni pl. gyémántcsiszolással, sörétszórással, marással, golyószórással), majd portalanítás szükséges. A port olajmentes nagynyomású levegővel vagy porszívózással kell eltávolítani.

   

  Keverés:

  Az EP 70 BM-et keverésre kész egységekben szállít-juk. Rendszerint a készre csomagolt szállítási egységek feldolgozása egyszerre történik. Az esetleg szükséges részmennyiségeket mindig az állandó A:B = 2:1 tömegrész arányban kell keverni. A részegységek kiméréséhez mérlegre van szükség. A megfelelő mennyiségű B komponens hozzáadása előtt az A komponenst alaposan fel kell keverni. (keverjük fel az A komponenst, azután maradék nélkül adjuk hozzá a B komponenst.). A keverés egy alacsony fordulatszámú (max. 300 U/perc) keverőgéppel történik, míg egy homogén, csíkmentes anyagot kapunk (keverési idő kb. 2-3 perc). Oda kell figyelni, hogy az edény alján és oldalán ne maradjon felkeveretlen anyag. Az egységes kikeményedés biztosítása és az egyes ragadós helyek elkerülése érdekében ajánljuk a már jól elkevert mennyiség áttöltését egy tiszta edénybe és ismételt alapos átkeverését. Nagyobb bekevert mennyiségek esetén a fazékidő túllépésekor az anyag felmelegedhet (habosodás) és erős szagot áraszt. Amennyiben a keverés nem homogén a kiöntött és felhordott gyanta nem keményedik ki.

  Feldolgozás:

  Mindig a felhasználás módja szerint: bevonat, ragasztás és kiöntés, erősen szívó felületek impregnálása, epoxi bevonatok alapozója, önthető és önterülő habarcs, glettelhető habarcs. Az alkalmazástól függően a megkevert anyagot a megfelelően előkészített alapfelületre kell kiönteni és hengerrel vagy fogazott glettvassal a teljes területen egyenletesen el kell oszlatni. Kétrétegű párazárás esetén az első réteget kvarchomok szórás nélkül kell felhordani, és hagyni kell kikeményedni (anyagszükséglet: kb. 300 g/m²). 12 óra után, vagy legkésőbb 48 óra elteltével a második réteget (anyagszükséglet: kb. 150 g/m²), kell felhordani, és rögtön a friss anyagot 0,8-1,2 mm-es kvarchomokkal meg kell szórni.
  - alapozóként és párazáróként töltetlenül hengerezve vagy glettelve
  - önterülő (glettelt) epoxi bevonatként keverési arány 1:1 vagy -1:2 kvarchomokkal (0,1-0,4 / 0,2-0,6 / 0,4-1,0 mm)
  - epoxi habarcsként: keverési arány 1:7-1:10 arányban kvarchomokkal 0,1-2,5 mm

  Fazékidő a hőmérséklet függvényében:
  Környezeti hőmérséklet: +10°C +20°C +30°C
  Fazékidő (perc): kb. 60 kb. 30 kb. 20

Webáruház készítés