Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Baumit Speedesztrich E300 25kg

Nincs készleten
Baumit Speedesztrich E300 25kg
Bruttó: 6 566 Ft/db
Rendelésre:
3-5 munkanap

Cementesztrich

Gyárilag előkevert cementesztrich E 300 (EN 13813 ill. az ÖN B 3330CT-C30-F5-SE1) úsztatott-, csúszó- és kötőesztrich kialakításához, padlófűtéshez alkalmazható, 24 óra múlva burkolható – függ a klimatikus körülményektől. Kültérben is alkalmazható. Vastagság: min. 35 mm, igénybevételtől függően.

 • Gyors alkalmazás
 • Burkolható 24 óra múlva
 • További adalék hozzáadása nélkül, fűtött esztrich
 • Gyárilag előkevert, kész szárazhabarcs, esztrich előállításához.

  Összetétel: homok, cement, szálak, adalékok.


  Tulajdonságok: univerzálisan felhasználható esztrich magas korai szilárdsággal, egyenletes minőséggel és feldolgozással, nedves helységekben és külső térben is alkalmazható. A Baumit SpeedFaserEsztrich E 300 SE 1 száradás utáni utólagos nedvességfelvétele csekély.

   

  Alkalmazás: alkalmas úsztatott, csúszó- és kötőesztrich készítésére és további adalékok nélkül fűtőesztrichként is.
  5 cm-es rétegvastagságnál és normál klimatikus viszonyok között (hőmérséklet > 15 °C, relatív levegő páratartalom < 65%) a szokásos módon 24 óra után 2,0 %-nál kisebb CM% érhető el.
  A Baumit SpeedFaserEsztrich E 300 SE 1 hosszantartó nedvességigénynek kitett helyen nem alkalmazható. Részleteket lásd „Általános tudnivalók”.
  A Baumit SpeedFaserEsztrich E 300 SE 1 alkalmazása azokon a helyeken, ahol zsugorodásból erőd repedésképzést csökkenteni kell, különösen előnyös padlófűtésnél. A statikai megerősítést azonban nem helyettesíti.

   

  Alapfelület-előkészítés

  Alapfelület általános követelményei:
  A munka megkezdése előtt meg kell vizsgálni az alap szilárdságát, felületi egyenlőtlenségeit, nedvességtartalmát a vonatkozó szabványok szerint (ÖNORM B 3732).
  A feldolgozásnál és azt követően az ÖNORM B 3732 irányelveit betartani.

   

  Kötőesztrichként: az alapfelület legyen szilárd, tiszta, cementlétől, sókivirágzástól, portól mentes

   

  Felhordás:

  A Baumit SpeedFaserEsztrich E 300 SE 1 mint zsákos kiszerelése feldolgozható kézi-, szabadeséses-, kényszer- és átfolyó-keverőkkel.
  A zsákos áruhoz kb. 2 liter víz adagolása szükséges. Csak tiszta – pl. vezetékes – víz használható.

   

  Általános tudnivalók

  Hőmérsékleti hatás:
  A felület, az alap és a levegő hőmérséklete +5 °C -nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt.
  Figyelem: magas hőmérsékleten rövidebb kötési és szilárdulási idő léphet fel!

   

  Alkalmazás kültérben:
  A Baumit SpeedFaserEsztrich E 300 SE 1 kültérben is alkalmazható. A nedvesség igénybevételre figyelni (lásd nedvesség-igénybevételnek kitett helyiségekben).

   

  Kötőesztrich:
  Kötőesztrichként, az esztrich kivitelezésénél a jól tömörített esztrich elérésének az érdekében egy arra alkalmas tömörítő eszközre feltétlenül szükség lesz. Az alapfelület legyen tiszta, nem porlódó, kellően szilárd, kikeményedett cementfátyoltól és kivirágzástól
  mentes. A betonfelületen, amennyiben a kellő tapadás nem biztosított, tapadóiszap (pl. Baumit BetoHaft) használata szükséges.
  Optimális esztrich minőség eléréséhez, amikor a burkoláshoz az idő alárendelt szerepet játszik, a friss esztrich utókezelését fóliával,
  vagy megfelelő kiszáradás gátló anyaggal ajánljuk.

   

  A kész felület védelme:
  Az eszrich feldolgozása alatt és az azt követő 24 óráig meg kell védeni a Baumit SpeedFaserEstrich E 300 SE1 -et az idő előtti kiszáradástól. A huzatot és a közvetlen napsugárzást el kell kerülni.

   

  Terhelhetőség:
  Járható 18 óra után, terhelhető 24 óra után.

  Kiszárítás:
  Hogy a kedvező és a gyors kiszáradás elérhető legyen, a felületvédelmi idő vége után egy intenzív (optimális levegőztetés – lásd a Baumit Információs lapot „esztrich-ek kiszáradása”) levegőztetésről az építkezés helyén gondoskodni. A száradási hatást a helyiségek egyidejű fűtésével erősíthetjük. A kedvezőtlen helyiségfeltételek esetén (pl. a külső klimatikus feltételek, mint pl. a levegő magas páratartalma, hosszan tartó esős időszakok, fagy, stb.) azonban a magas esztrich-szilárdságot a kiszáradás mértékadódóan
  meghosszabbíthatja.

   

  Fűtőesztrich:
  Fűtőesztrich esetén a felfűtéssel elő kell segíteni a kiszáradást. Az esztrich fektetése* után leghamarabb 1 nappal meg kell kezdeni a Baumit SpeedFaserEsztrich E 300 SE1 felfűtési folyamatát. A kedvezőtlen hőmérsékleti körülményeknél (+05 °C-tól +15 °C-ig) az ÖNORM B 2242 szabványnak megfelelően késhet a kifűtés kezdete.
  *a felfűtési folyamat történhet későbbi időpontban, azonban minden esetben a burkolás megkezdése előtt be kell fejeződjön.

  Maximális előremenő hőmérséklet az ÖNORM B 2242 6. és a 7. pontok szerint. A Baumit Esztrich kiemelkedően nagyon jó hővezetőképességi-értékének köszönhetően a padlófűtésnél egy jobb és gyorsabb hőátvitel érhető el.

   

  Nedvességmérés:
  A Baumit SpeedFaserEstrich CM-nedvességmérésénél szigorúan érvényben van a Baumit Esztrichekre vonatkozó CM mérési utasítás. A leolvasott CM nedvességérték semmiféle levonással nem korrigálható.

   

  Nedvesség-igénybevételnek kitett területek:
  Alkalmas rövidebb és hosszabb ideig kitett nedves-, fröccsenő- és üzemi-víz hatásainak kitett helyeken (pl. fürdőszoba, zuhanyzó,
  mosókonyha, stb.). Nem alkalmas nagyon magas és tartós vizesedésnek kitett helyeken, mint például víznyomással terhelt felületeknél úszómedencékben és víztárolókban, úszómedence körüli szegélyeknél, élelmiszer-feldolgozó üzemekben ill. gyártóberendezések padlófelületeként, mosóberendezések, üzemi konyhák stb.

   

  Biztonsági előírások: Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait.

   

  Csomagolás: 25 kg

  Csomagolás mennyisége raklapon: 56

  Anyagszükséglet: kb. 20 kg/m²/cm

  Paletta mérete: 56 zsák/raklap = 1400 kg

  Csomagolás típusa: zsák

Webáruház készítés