Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Baumit Sanova Vakolat W 40kg

Nincs készleten
Baumit Sanova Vakolat W 40kg
Bruttó: 10 465 Ft/db
Rendelésre:
3-5 munkanap

Felújító vakolat

Felújító vakolat a WTA előírások szerint, kézi és gépi bedolgozásra. A WTA rendszer felső vakolataként ajánlott.

 • Kézi és gépi felhasználásra
 • Csökkentett kapilláris vízfelvevő képességű
 • Nagy nedvességű, sókkal terhelt ásv. alapfelületre
 • Csökkentett kapilláris vízfelvevő képességű, gyárilag előrekevert, kész szárazhabarcs, kézi és gépi felhordásra.
  Összetétel: mészhidrát, cement, homok, duzzasztott perlit, adalékszerek.

   

  Alkalmazás: nagy nedvességű és sókkal terhelt ásványi alapfelületekre, különösen száraz falak, homlokzatok és lábazati felületek kialakításának céljára (durva vagy dörzsölt vakolatként), kívül és belül, a műemlékvédelem területén is. A Baumit Sanova vakolat W része a Baumit Sanova Rendszer WTA-nak.

   

  Alapfelület: az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alap legyen száraz, jó teherbíró- és nedvszívóképességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

   

  Alapfelület-előkészítés:

  Az alapfelület sótartalmától függően különleges előkezelés szükséges. Mohás, algás, kizöldült felületeket arra alkalmas szerrel (pl. Baumit FungoFluid felújító oldat) meg kell tisztítani. A károsodott falazati fugákat kb. 2 cm mélyen ki kell kaparni és le kell zárni (pl. Baumit Sanova vakolat W-vel). A Baumit Sanova vakolat W felhordása előtt az alapfelületet Baumit SanovaVorspritzer előfröcskölővel kell ellátni (50 %-os fedéssel), majd arra Baumit puffer vakolatot kell felhordani (Baumit Sanova Rendszer WTA szerint).

  A Baumit Sanova vakolat W vastagsága a Baumit Sanova puffer vakolaton legalább 15 mm. A Baumit Sanova vakolat W-t alkalmazhatjuk közvetlenül a Baumit SanovaVorspritzer előfröcskölőre (100 %-os fedéssel) is egy rétegben (kisebb mértékű sókivirágzásnál), vagy több rétegben.

  A Baumit Sanova vakolat W legnagyobb vakolatvastagsága 40 mm. Egyrétegű Baumit Sanova vakolat W vastagsága legalább 20 mm. Több rétegben történő felhasználásnál az első Baumit Sanova vakolat W vastagsága legalább 10 mm legyen, és a következő réteg felhordása előtt legalább 7 nap várakozási időt kell tartani.

   

   

  Felhordás

  A Baumit Sanova vakolat W habarcsot az építkezéseknél általában használatos keverőkben kell megkeverni (a keverési idő szabadesésű keverőben 5–8 perc, kényszerkeverőben 3–5 perc).

  A vakolósávokat Baumit Sanova vakolat W-ből készítsük. A Baumit Sanova vakolat W-t megfelelő felszereléssel ellátott (utókeverő) vakológéppel (pl. Rotoquirl D8-1,5 köpeny) hernyóformában fel lehet hordani. Ha a Baumit Sanova vakolat W-t Baumit Sanova puffer vakolatra hordjuk fel, úgy ajánlatos először egy vékony Baumit Sanova vakolat W réteget acélsimítóval felhúzni. Erre azután a szokásos módon vakolókanállal vakolhatunk. A Baumit Sanova vakolat W legnagyobb vakolatvastagsága 40 mm. Az egyes vakolatrétegek felületét közvetlenül a meghúzás után fel kell érdesíteni, kivéve a legfelső felületet, ha azt dörzsölt vagy kapart felülettel készül.

   

  Általános tudnivalók:

  A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 ˚C felett legyen a felhordás és kötés ideje alatt. A friss vakolatfelületeket a gyors kiszáradástól meg kell védeni (pl. legalább 2 napig nedvesen kell tartani).

  Más termékkel ne keverjük. Munkahézagokat, fugákat, lyukakat az erre alkalmas anyaggal (pl. Baumit Sanova vakolat W) ki kell tölteni. Csak tiszta - vezetékes – vizet használjunk. Minden további réteg felhordása előtt 10 nap/vakolatcentiméter várakozási időt kell betartani.

   

  Befejező réteg: Durván lehúzott Baumit Sanova vakolat W felületre:

  Baumit Sanova Feinputz simítás után

  Baumit Nanopor-, Silikon- vagy SilikatColor

   

  Dörzsölt Baumit Sanova vakolat W felületre:

  Baumit Nanopor-, Silikon- vagy SilikatTop (Baumit UniPrimer alapozóval)

  Baumit Nanopor-, Silikon- vagy SilikatColor.

  Kapart Baumit Sanova vakolat W felületre: Baumit Nanopor-, Silikon- vagy SilikatColor.

   

  A felújító rendszerek hatékonyságának időtartama lényegesen függ az alapfelület nedvesség utánpótlásától és a sótelítettségtől, ezért a felújítással egyidejűleg célszerű utólagos talajnedvesség elleni szigetelést készíteni.

   

  Biztonsági előírások: Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait.

  Csomagolás: 40 kg

  Csomagolás mennyisége raklapon: 35
  Vízpáraáteresztő képesség (µ): kb. 12
  Hővezető képesség (λ): kb. 0,4 W/mK
  Száraz habarcs sűrűsége: kb. 1.150 kg/m³
  Anyagszükséglet: kb. 14 kg/m²/cm
  Paletta mérete: 35 zsák/raklap = 1400 kg
  Csomagolás típusa: zsák
Webáruház készítés