Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Baumit Sanova Vakolat Finom 40kg

Nincs készleten
Baumit Sanova Vakolat Finom 40kg
Bruttó: 8 179 Ft/db
Rendelésre:
3-5 munkanap

Finom vakolat

Természetes fehérségű, felújító rendszereken alkalmazható víztaszító simító vakolat, kézi felhordásra, kül- és beltéri felhasználásra, új épületeknél is.

 • Víztaszító
 • Kiváló páraáteresztő
 • Szép, természetes fehér
 • Gyárilag előkevert, víztaszító, természetes fehérségű kész szárazhabarcs kézi felhordásra, kül- és beltérben.

   

  Összetétel: mészhidrát, fehércement, homok, adalékszerek.

   

  Tulajdonságok: víztaszító és jó páraáteresztő finomvakolat, egyenletes bedörzsöléssel közvetlenül festhető felület készíthető.

   

  Alkalmazás: régi és új épületek rusztikus, környezetbarát külső és belső vakolataihoz, különösen Baumit felújító rendszerhez, min. 4 mm-es vakolatvastagságban. Más fedőréteg nélkül is időjárásálló. 

   

  Alapfelület: az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alap legyen száraz, jó teherbíró- és nedvszívóképességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

   

  Alapfelület-előkészítés:

  A javítási munkálatok során minden esetben ügyeljünk arra, hogy a felületekről a szerves rétegeket gondosan eltávolítsuk. Az alapfelületet fajtája és nedvszívóképessége szerint, valamint az időjárási hatásoknak megfelelően elő kell nedvesíteni.

   

  Felhordás

  Keverés:

  A Baumit SanovaFeinputz habarcsot az építkezéseknél általában használatos szabadesésű keverőben kell megkeverni. Először a vizet adagoljuk a keverőgépbe (zsákonként kb. 9 liter vizet) és csak utána a száraz habarcsot. Felhordás: A habarcsot kőműveskanállal vagy simítóval lehet felhordani. A kötés kezdete után egy alkalmas simítóval (pl. polisztirol) bedörzsöljük.

   

   

  Általános tudnivalók:

  A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 ˚C felett legyen a felhordás és a kötés ideje alatt. Más termékkel ne keverjük.

  Bedolgozhatósági idő: 2,5 óra. A friss vakolatot meg kell védeni a gyors kiszáradástól (pl. utónedvesítés).

  Várakozási idő: minden további réteg felhordása előtt minimum 7 nap várakozási időt kell tartani.

  A Baumit SanovaFeinputz nem hordható fel kikeményedett Baumit SanovaPutz S nehéz vakolatra!

   

  Befejező rétegek: A festékek és a vékonyvakolatok feldolgozását minden esetben az érvényben lévő termék adatlapjai és a feldolgozási irányelvek szerint kell elvégezni és adott esetben javasolt mintafelület készítése!

   

  Beltérben: Minden Baumit beltéri festékkel lehetséges, azonban az ásványi festékek alkalmazását ajánljuk, hogy biztosítsák a vakolat lélegzőképességét.

   

  Kültérben: Minden Baumit vékonyvakolat vagy homlokzatfesték alkalmazható, azonban az ásványi festékek alkalmazását javasoljuk, hogy biztosítsák a vakolat páraszellőző képességét (pl. Baumit NanoporColor, SilikatColor).

  A felújító rendszerek hatékonyságának időtartama lényegesen függ az alapfelület nedvesség utánpótlásától és a sótelítettségtől, ezért a felújítással egyidejűleg célszerű utólagos talajnedvesség elleni szigetelést készíteni.

   

  Biztonsági előírások: Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait.

  Csomagolás: 40 kg

  Csomagolás mennyisége raklapon: 35
  Vízpáraáteresztő képesség (µ): kb. 12
  Hővezető képesség (λ): kb. 0,8 W/mK
  Száraz habarcs sűrűsége: kb. 1.450 kg/m³
  Anyagszükséglet: kb. 5 kg/m² 4 mm-es vastagságnál
  Vízszükséglet: kb. 9 l/zsák
  Paletta mérete: 35 zsák/raklap = 1400 kg
  Csomagolás típusa: zsák
Webáruház készítés