Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Baumit Sanova Puffer Vakolat 50 l

Nincs készleten
Baumit Sanova Puffer Vakolat 50 l
Bruttó: 13 894 Ft/db
Rendelésre:
3-5 munkanap

Puffer vakolat

Légpórusos alapvakolat a WTA előírások szerint, kézi bedolgozásra. A WTA rendszer alsó vakolataként ajánlott.

 • Kézi és gépi felhasználásra
 • Nedvességgátló és víztaszító
 • Légpórusos alapvakolat WTA szerint
 • Előkevert, nedvességgátló és víztaszító, kész szárazhabarcs, kézi és gépi felhordásra. 

   

  Összetétel: mészhidrát, cement, homok, duzzasztott perlit, adalékszerek.

   

  Tulajdonságok: a Baumit Sanova Puffer Vakolat része a Baumit Sanova Rendszernek WTA-nak, alapvakolata a Baumit Sanova Vakolat W-nek kül- és beltérben. Nagy pórustérfogata miatt különösen alkalmas nedvességgel és sóval terhelt falszerkezetek fizikai sókezelésére és/vagy telítettségének kiegyenlítésére.

   

  Alapfelület: az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alap legyen száraz, jó teherbíró- és nedvszívóképességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

   

  Alapfelület-előkészítés:

  A régi vakolatot a látható nedvességhatár felett 1 m-rel kell leverni. A só terhelt régi vakolatot azonnal el kell távolítani. Sóval telített alapfelületnél ahhoz illő kezelést alkalmazzunk (pl. száraz lekefélés, sótalanítás, talajnedvesség elleni függőleges és vízszintes szigetelés), mohás, algás, kizöldült felületeket speciális algátlanítóval (pl. Baumit SanierLösung felújító oldat) távolítsuk el. A károsodott habarcsfugákat kb. 2 cm mélyen ki kell kaparni majd lezárni (pl. Baumit Sanova puffer vakolattal vagy Baumit Sanova vakolat W-vel).
  A Baumit Sanova puffer Vakolat felhordása előtt Baumit SanovaVorspritzer előfröcskölő alkalmazása szükséges (50 % fedéssel).

   

  Felhordás

  Keverés:
  A Baumit Sanova puffer vakolatot az építkezéseknél általában használatos szabadesésű-, vagy kényszer- (folyamatos) keverőben lehet megkeverni. A szabadesésű keverőnél tartsuk be a 3-5 perces keverési időt.

   

  Felhordás:
  Az alapfelület fajtája és nedvszívóképessége szerint, valamint az időjárási hatásoknak megfelelően elő kell nedvesíteni. A habarcsot kézzel, kőműves kanállal vagy megfelelő felszereltségű (pl. Rotorquirl vagy más) vakológéppel hernyóformában lehet felhordani. 3 cm vakolatvastagságig egy rétegben nagyobb vagy egyenetlen vakolatvastagságnál több rétegben végezzük a vakolást (legkésőbb egy nap után). Az alapfelületet Baumit Sanova puffer vakolattal úgy kell kiegyenlíteni, hogy a rákerülő Baumit Sanova Vakolat W egyenletes, legalább 15 mm-es vastagságban felhordható legyen. Az egyes vakolatrétegek felületét felhordás után még nedves állapotában vízszintesen fogas simítóval, illetve speciális vakolatfésűvel bordázzuk fel.

   

  Általános tudnivalók:

  A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 ˚C felett legyen a felhordás és kötés ideje alatt. A friss vakolatot legalább 2 napig védjük a kiszáradástól. Más termékekkel ne keverjük. Munkahézagokat, fugákat, lyukakat az erre alkalmas anyaggal (pl. Baumit Sanova vakolat W) ki kell tölteni.
  Csak tiszta - vezetékes – vizet használjunk.
  Várakozási idő: 7 nap vakolatcentiméterenként.

  A felújító rendszerek hatékonyságának időtartama lényegesen függ az alapfelület nedvesség utánpótlásától és a sótelítettségtől, ezért a felújítással egyidejűleg célszerű utólagos talajnedvesség elleni szigetelést készíteni.


  Biztonsági előírások: Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait.

   

  Csomagolás: 50 l

  Csomagolás mennyisége raklapon: 35

  Vízpáraáteresztő képesség (µ): kb. 10

  Hővezető képesség (λ): kb. 0,3 W/mK

  Száraz habarcs sűrűsége: kb. 920 kg/m³

  Anyagszükséglet: kb. 12,5 l/m²/cm

  Vízszükséglet: kb. 16 l/zsák

  Bevitt levegőtartalom: > 20 %

  Paletta mérete: 35 zsák/raklap = 1750 l

  Csomagolás típusa: zsák

Webáruház készítés