Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Baumit Sanova Előfröcskölő 40kg

Nincs készleten
Baumit Sanova Előfröcskölő 40kg
Bruttó: 8 788 Ft/db
Rendelésre:
3-5 munkanap

Előfröcskölő

Só- és szulfátálló cementelőfröcskölő az alapfelület előkészítéséhez, valamennyi Sanova rendszer kézi bedolgozására.

 • Sómegkötő képessegű
 • Szulfátálló cementet tartalmaz
 • Felújító vakolatok alapfelület előkészítéshez
 • Gyárilag előkevert, sógátló és szulfátálló szárazhabarcs, a Baumit Sanova rendszerek felhordása előtti felületek előkészítésére, kéziés gépi feldolgozáshoz. Ellenáll a sóknak, megakadályozza a sók kicsapódását, jó páraáteresztő és megfelel a WTA irányelveknek.

   

  Összetétel: szulfátálló cement, homok, adalékszerek.


  Alkalmazás: tapadásközvetítő és nedvszíváskiegyenlítő rétegként – sóval telített nedves és száraz ásványi alapfelületekre - Baumit vakolatokhoz, kiváltképpen Baumit Sanova Rendszerekhez kül- és beltéri felhasználásra.

   

  Alapfelület: az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alap legyen száraz, jó teherbíró- és nedvszívóképességű, fagy-, por-, sókivirágzás- és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.


  Alapfelület-előkészítés:

  A régi vakolatot a látható nedvességhatár felett 1 m-rel kell leverni. A só terhelt régi vakolatot azonnal el kell távolítani. Erős sókivirágzásnál és/vagy nedvességnél az alapfelülethez illő kezelést alkalmazzunk (pl. száraz lekefélés, sótalanítás, talajnedvesség elleni szigetelés). A mohás, algás kizöldült felületeket speciális algátlanítóval (pl. Baumit FungoFluid felújító oldat) távolítsuk el. A falazati fugákat arra alkalmas anyaggal (pl. Baumit SanovaPutz S) töltsük ki.

   

  Felhordás

  Keverés:
  A Baumit SanovaVorspritzer habarcsot az építkezéseknél általában használatos szabadesésű vagy folyamatos keverőben vízzel kb. 4 percig kell keverni.

   

  Felhordás:
  A Baumit SanovaVorspritzer habarcsot az alapfelülettől és a Sanova rendszertől függően fél vagy teljes takarással kell kőműveskanállal felcsapni. A Baumit SanovaVorspritzer megfelelő, szabványos vakológéppel is felhordható. Keverőszállal (Quirl) történő keverés nem megengedett!
  További információkért lásd a vakológép adatlapja.

   

  Általános tudnivalók:

  A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 ˚C felett legyen a felhordás és a kötés ideje alatt. A frissen felhordott vakolatréteget meg kell védeni a gyors kiszáradástól, 2 napig tartsuk nedvesen.
  Más termékkel ne keverjük.

  Várakozási idő:

  • 3 nap (50 %-os fedésnél)
  • 7 nap (100 %-os fedésnél)

  A felújító rendszerek hatékonyságának időtartama lényegesen függ az alapfelület nedvesség utánpótlásától és a sótelítettségtől, ezért a felújítással egyidejűleg célszerű utólagos talajnedvesség elleni szigetelést készíteni.

   

  Biztonsági előírások:
  Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait.

   

  Csomagolás: 40 kg

  Csomagolás mennyisége raklapon: 35

  Vízpáraáteresztő képesség (µ): kb. 25

  Hővezető képesség (λ): kb. 0,8 W/mK

  Száraz habarcs sűrűsége: kb. 1.700 kg/m³

  Anyagszükséglet: kb. 10 kg/m² 100%-os takarással

  Paletta mérete: 35 zsák/raklap = 1400 kg

  Csomagolás típusa: zsák

Webáruház készítés