Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Baumit Nivello Centro 25kg

Nincs készleten
Baumit Nivello Centro 25kg
Bruttó: 8 706 Ft/db
Rendelésre:
3-5 munkanap

Aljzatkiegyenlítő (5-30 mm)

Gyorsan kötő, beltéri önterülő aljzatkiegyenlítő, amely kiválóan alkalmazható régi és új beltéri felületeken, felújításoknál padlóburkolás előtti kiegyenlítésre. Padlófűtés esetén is. Nagy szilárdságú (C35), pontterhelhető. Kitűnő alapfelület hideg és melegburkolatok (laminált lapok, szőnyeg, pvc, linóleum, gumi), ragasztott parkettaburkolatok és műgyantabevonatok alá egyaránt. Járható 2-3 óra múlva. Burkolható rétegvastagságtól függően kb. 24-48 óra múlva.

 • Gyorskötő
 • Extra szilárdság (C35)
 • Emelt rétegvastagság
 • Gyárilag kevert, feszültségmentes, az MSZ EN 13813 szerint CA-C35-F7 osztálybesorolású szárazkeverék, önterülő aljzatkiegyenlítő mindenféle régi és új alapfelületekre. Vízzel történő keveréssel folyékony konzisztencia. Géppel és kézzel bedolgozható.

   

  Összetétel: speciális kötőanyag (alfa-félhidrát), homok, adalékok.


  Tulajdonságok: kiválóan terülő, homogén, sima és majdnem pórusmentes felületet biztosító, teljesen feszültség- és repedésmentes, műgyanta adalékkal javított önterülő aljzatkiegyenlítő. Régi aljzatokon is alkalmazható, padlófűtéshez is használható. Géppel is feldolgozható.
  Csak beltéri felhasználásra.


  Alkalmazás:

  A Baumit Nivello Centro gyorsan kötő, beltéri önterülő aljzatkiegyenlítő habarcs. Alkalmazható régi és új beltéri felületek padlóburkolás előtti kiegyenlítésére. Nagyszilárdságú, pont-terhelhető, glettelt és sima felület készíthető az alapfelülettel kötésben, kitűnő alapfelület hidegburkolatok (kerámia, csempe, padlólapok stb.) és meleg-burkolatok (parketta, ragasztott parketta, padlószőnyeg, linóleum) alá. Műgyanta bevonatok alá előzetes egyeztetés után. Ajánlott lakótérben, irodákban, folyosókon, középületekben. A hatékony és a gyors hőleadó képessége miatt padlófűtéshez különösen alkalmas.

   

  Alapfelület: az alapfelület feleljen meg az előírásoknak, legyen szilárd, portól, bevonatoktól, leválasztó szerektől, ragasztóanyagtól, laza részektől mentes ill. legyen tapadóképes. Az alapfelület legyen stabil, ép és ne legyen víztaszító. A termék alkalmas minden szokásos ásványi alapfelületre pl. cement- és gipszesztrich. Nem alkalmas műanyag és fém alapokra.

   

  Alapfelület-előkészítés:

  A Baumit Nivello Centro felhordása előtt nedvszívó alapfelület esetén Baumit Grunddal, a nem nedvszívű alapfelület esetén Baumit SuperPrimerrel a felületet alapozzuk le. A meglévő dilatációs hézagokat az alapfelülettől a burkolatfelületig át kell vezetni. Mindenféle kötőanyag maradékokat (pl. betonmarógéppel, homokszórással stb.) eltávolítani. A maradék nedvességtartalom az előírások szerint a mindenkori burkolatfajtának megfeleljen. Minden fémrészt a korróziótól meg kell védeni. A falak és az oszlopok mentén erős dilatációs hézagtömítő szalagot kell felragasztani. Valamennyi lyukat eltömíteni.

   

  Felhordás:

  • Kézi öntés akkor lehetséges, amennyiben a felületre a bekevert anyag max. 30 percen belül kiönthető. A zsák tartalmát kb. 5,5 liter vízbe szórjuk és egy lassú járású keverővel jól átkeverjük (a kiegyenlítőmasszához alkalmas speciális keverőt alkalmazzunk, amivel a buborékképződés elkerülhető), amíg csomómentes homogén masszát nem kapunk (keverési idő: kb. 2 - 3 perc). Rövid állásidő után újra átkeverjük. Mindig a teljes zsáktartalmat keverjük. A bekevert habarcsot egymásután önteni, hogy az anyag egymással összekössön. Nagy felületek esetén ezért a keverési idő és a bedolgozási idő közötti időt feltétlenül minimalizáljuk, hogy a különböző keverésből származó anyagok kötése ne induljon be az összedolgozásig. A kiöntött habarcsot a kívánt szintre egy munkamentben szétteríteni. Nagyobb keverővíz mennyiség és adalékszerek hozzáadása nem megengedett. Az egyszerű és pontos vízadagolás érdekében használhatjuk az alapozó üres 5 literes vödrét/kannáját.
  • Gépi feldolgozásnál a szokásos anyagkeverő és továbbító berendezések (vakológép csigapumba D8-1,5 vagy R 8-1,5 vagy R7-1,5) alkalmazhatók. Az öntés előtt és rendszeresen az öntés alatt a habarcs terülő-képességét ellenőrizni (150 mm – 30/50 cm-es henger). A keverővíznek nem szabad az öntés után a kész masszából kiválnia. 30 perc feletti állásidőnél a készüléket és tömlőt is meg kell tisztítani. A kézi vagy gépi feldolgozásnál a friss masszát tüskéshengerrel (vékony rétegnél) vagy egyengető rúddal (vastagabb rétegnél) mozgatjuk, hogy buborékmentes és egyenletes felületet kapjunk.


  Általános tudnivalók: 

  A levegő, az alapfelület és az anyag hőmérséklete a feldolgozás és a kötés ideje alatt min. +10 °C, max. +30 °C legyen. Más termékek hozzáadása nem megengedett. A termék gyengén lúgos. A szembe kerülést elkerülni. SZEMBE KERÜLÉS esetén alapos öblítés tiszta
  vízzel. Szükség esetén orvoshoz fordulni. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.
  A padlófűtést a kiegyenlítés megkezdése előtt 24 órával kapcsoljuk ki. A padlóburkolat fektetése a kiegyenlítőmassza rétegvastagságától függően és az alapfelület nedvességtartalma szerint minimum 5 nap után (+20° C –os léghőmérsékletre és ≤ 70 % relatív páratartalomra vonatkoztatva. Magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén felgyorsul, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén lelassul a kötési idő) lehetséges. Parkettaburkolás előtt az alapfelület nedvességtartalma max. 0,3 % lehet.
  A magas páratartalom és alacsony hőmérséklet a termék kötés-szilárdulási idejét befolyásolhatja. A feldolgozás ideje alatt feltétlenül tartsuk be az érvényben lévő előírásokat és irányelveket. A munkaterület környezetét védjük a fröccsenéstől; a felületet, a munkaeszközöket és a gépeket rögtön bedolgozás után vízzel alaposan tisztítsuk meg és mossuk le.
  Nem alkalmazható kültérben és állandó vizesedésnek vagy nedvességterhelésnek kitett térben.

   

  Csomagolás 25 kg

  Csomagolás mennyisége raklapon 48

  Nyomószilárdság > 35 N/mm²

  Max. rétegvastagság 5

  Hajlító szilárdság > 7 N/mm²

  Anyagszükséglet kb. 1,5 kg/m²/mm

  Vízszükséglet kb. 6 l/25 kg

  Paletta mérete 48 zsák/raklap = 1200 kg

  Csomagolás típusa zsák
Webáruház készítés