Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Baumit Nivello 10 25kg

Nincs készleten
Baumit Nivello 10 25kg
Bruttó: 6 179 Ft/db
Rendelésre:
3-5 munkanap

Aljzatkiegyenlítő (1-12 mm)

Gyorsan kötő, cement alapú, beltéri önterülő aljzatkiegyenlítő, amely kiválóan alkalmazható régi és új beltéri felületeken, felújításoknál padlóburkolás előtti kiegyenlítésre. Padlófűtés esetén is alkalmazható. Nagy szilárdságú (C30), pont-terhelhető. Kitűnő alapfelület hideg- és melegburkolatok (laminált lapok, szőnyeg, pvc, linóleum, gumi) ragasztott parkettaburkolatok és műgyanta bevonatok alá egyaránt. Járható 2-3 óra múlva. Burkolható rétegvastagságtól függően kb. 24-48 óra múlva.

 • Gyorskötő
 • Nagy sziládrdság (C30)
 • Padlófűtésre alkalmas
 • Gyárilag kevert, száraz, cement bázisú, önterülő aljzatkiegyenlítő speciális adalékanyagokkal javítva, osztályba sorolás CT-C25-F5 az MSZ EN 13813 szerint.

   

  Összetétel: nemes homok, cement és adalékszerek.


  Tulajdonságok: könnyű feldolgozhatóság, diszperzióval javított, hidraulikus kötőanyagú kiegyenlítő habarcs. Kiváló öntési és felületi tulajdonságok, gyors szilárdulás és száradás.

   

  Alkalmazás: a Baumit Nivello 10 cementesztrichek kiegyenlítésére kerámiaburkolatok, padlószőnyeg és különböző padlóburkolatok esetén, 10 mm-es rétegvastagságig. A termék alkalmazható padlófűtéses esztrichek felületén és fokozott igénybevételnek (pl. görgős szék) is ellenáll. Ragasztott parketta esetén konzultálni a gyártóval és a kivitelezővel.

   

  Alapfelület: az alapfelület feleljen meg az előírásoknak, legyen szilárd, portól, bevonatoktól, leválasztó szerektől, ragasztóanyagtól, laza részektől mentes, illetve legyen tapadóképes. Az alapfelület legyen stabil, ép és ne legyen víztaszító.

   

  Alkalmas felületek:
  • minden szokásos ásványi alapfelületekre, cementesztrichekre.

   

  Nem alkalmazható:
  • fa, műanyag, fém, anhidritesztrich felületeken.

  A helyiségekben a függőleges falcsatlakozások mentén körbe (dilatációs sáv) min. 5 mm széles rugalmas távtartót kell (PE) elhelyezni. Az anyag befolyását ezekbe a sávokba, hézagokba, fugákba akadályozzuk meg.
  A szükséges rétegvastagság elkészítéséhez szintező léc és simító használata javasolt.

   

  Alapfelület-előkészítés:

  A Baumit Nivello 10 felhordása előtt nedvszívó alapfelület esetén Baumit Grunddal, a nem nedvszívó alapfelület esetén Baumit SuperPrimerrell a felületet alapozzuk le. Az alapozók felhordása ecsettel vagy hengerrel a száraz és a teljes felültre történhet (lásd műszaki lapokat).

   

  Felhordás

  Keverés:
  Kézi öntésnél a zsák tartalmát kb. 5,6 l vízhez adjuk és kézi keverő berendezéssel keverjük (max. 600 min-1), amíg csomómentes homogén masszát nem kapunk (keverési idő: 4 perc). Rövid állásidő után újra átkeverjük. Mindig a teljes zsáktartalmat keverjük. Víz utólagos hozzáadása nem megengedett.

  Figyelem! Az előírt keverővíz mennyiségét ne emeljük – az anyag minőségének rovására mehet!
  Gépi feldolgozásnál a szokásos anyagkeverő és továbbító berendezések (pl. PFT G4, Duo-mix vakológépek) alkalmazhatók.

   

  Felhordás:
  Gondos keverés után a masszát teljes felületen, folytonosan hordjuk fel az alapozóra, majd az aljzatkiegyenlítőt a kívánt szintig (max. 10 mm) lehúzzuk. Rögtön felhordás és lehúzás után a kiegyenlítő réteget homogenizálni kell, tüskés hengerrel távolítjuk el a légpórusokat az anyagból.

  Figyelem! Az aljzatkiegyenlítő feldolgozhatósága vízzel való bekeverése után kb. 30 -35 perc +20 °C-on. Nagy felületek esetén ezért a keverési idő és a bedolgozási idő közötti időt feltétlenül minimalizáljuk, hogy a különböző keverésből származó anyagok kötése ne induljon be az összedolgozásig. Más anyagot ne adjunk hozzá.

   

  Általános tudnivalók:

  A levegő, az alapfelület és az anyag hőmérséklete a feldolgozás és a kötés ideje alatt min. +5 °C, max. +30 °C legyen. védeni kell a huzattól, napsugárzástól vagy a gyors kiszáradástól. A burkolás előtt az aljzat maradék nedvességtartalmának meghatározása szükséges CM nedvességmérő készükkel (lásd pl. Baumit Esztrich Kézikönyv). A megengedett maximális nedvességtartalom függ a burkolat típusától.
  A padlófűtést a munka megkezdése előtt és befejezése után 24 órával kapcsoljuk ki.
  A magas páratartalom és alacsony hőmérséklet a termék kötés-szilárdulási idejét befolyásolhatja. A feldolgozásnak az érvényben lévő szakmai szabályok, szabványok MSZ EN 13 813, MSZ EN 13 318) és műszaki előírások szerint kell történni.
  Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait.
  A munkaterület környezetét védjük a fröccsenéstől; a felületet, a munkaeszközöket és a gépeket rögtön bedolgozás után vízzel alaposan tisztítsuk meg és mossuk le

   

  Csomagolás 25 kg

  Csomagolás mennyisége raklapon 48

  Nyomószilárdság > 35 N/mm²

  Max. rétegvastagság 1

  Hajlító szilárdság > 7 N/mm²

  Anyagszükséglet kb. 1,7 kg/m² alapfelülettől függően

  Paletta mérete 48 zsák/raklap = 1200kg

  Csomagolás típusa zsák

Webáruház készítés