Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Baumit Glema Brilliant Kül-, beltéri vakolat 20kg

Nincs készleten
Baumit Glema Brilliant Kül-, beltéri vakolat 20kg
Bruttó: 8 109 Ft/db
Rendelésre:
3-5 munkanap

Beltéri cementes hófehér glettanyag (0-3 mm)

Kül- és beltérben egyaránt használható, kézi és gépi felhordású hófehér glettanyag 0-3 mm-es vastagságban (akár nullára lehúzható). A W4-es terhelési osztályig nedves helyiségekben is alkalmazható.

 • 0-ig lehúzható
 • Kézi és gépi felhordásra
 • Kül- és beltéri felhasználásra
 • Gyárilag előkevert, ásványi kötőanyagú, fehér színű simítóanyag sima fal- és mennyezet felület előállítására, betonon és mész-/ cement vakolatokon bel- és kültéri felhasználásra.

   

  Összetétel: fehércement, fehér kitöltőanyag és tapadást javító adalékszerek.

   

  Tulajdonságok: sima, fehér simítóanyag, amely a legvékonyabb rétegvastagságig („nullára”) lehúzható. Bel- és kültérben alkalmazható. Feszültségmentes, vízfelvételt gátló, krémes állagának köszönhetően jól feldolgozható kézzel és géppel egyaránt. A gipszes glettekkel összehasonlítva lényegesen jobb a víz- és nedvességállósága (ezért korábban festhető). 

   

  Alkalmazás: nagyon sima, fehér felületek előállításához. Gipszkarton lapok teljes felületének a glettelésére [Q4], beton, mész/cement, valamint ásványi alapfelületek befejező rétege. Magas alkalitásának köszönhetően megelőzi a penészgombák elszaporodását (nedves helyiségekben szintén alkalmazható, az ÖNORM B 3346 szerint W4-es terhelési osztályig).

   

  Nem alkalmazható gipszkarton lapok hézagkitöltésére!

   

  Beltérben és kültérben való felhasználásra, tapétázható és festhető.

   

  Alapfelület: beton vagy mész/cement vakolatok és ásványi alapfelületek simítására (kivéve gipszkötésű alapfelületek, mint gipsz vakolatok, gipszkarton lapok stb.)

   

  Alapfelület-előkészítés:

  Fugák, kitörések, egyenetlenségek, lyukak esetén:

  Kiegyenlítés/lezárás Baumit GlemaFill-lel (várakozási idő kb. 3-5 óra, kiszáradásra ügyeljünk), durvább lyukak kitöltésére Baumit SpeedFill-t használhatunk. Erősen vagy egyenetlenül nedvszívó alapfelületek esetén az alapfelületet Baumit Nedvszíváskiegyenlítővel (1:2 ill. 1:3 arányban tiszta vízzel hígítva, az alapfelület nedvszívóképességétől függően) ajánlott. A repedések elkerülése érdekében (pl. 6 méternél nagyobb fix elemes rendszerek vagy betonelemek) üvegszövet (öntapadó üvegszövet csíkok, fugafedő csíkok stb.) alkalmazása javasolt.

   

  Teherbíró betonfelületek:

  Amennyiben tiszta, száraz, fagymentes, nem víztaszító, közvetlenül simítható alapozó használata nélkül.

   

  Teherbíró vakolatok:

  Pl.: Baumit Thermo Vakolat, Baumit Durva Vakolat, Baumit GV 25, Baumit GV 35, Baumit SpeedFill stb.: a vakolatok megfelelő várakozási idejét tartsuk be (10 nap/vakolatcm)

   

  Teherbíró bevonatok: (pl. egy- vagy többrétegű festékek):

  Alkalmassági vizsgálat mintafelület készítésével (adott esetben tapadószilárdsági értékek meghatározásával)

   

  Nem teherbíró alapfelületek:

  A poros és kivárágzásos felületeket söpörjük le. A koszos, zsíros, víztaszító, zsaluolaj maradékos vagy más elválasztószeres alapfelületet nagynyomású tisztítószerrel, majd tiszta vízzel mossuk le, majd hagyjuk megszáradni. A laza, kiálló részeket és a nem tapadó elválasztó rétegeket mechanikai úton távolítsuk el. A krétás és könnyen porló alapfelületet kezeljük a Baumit MultiPrimer vagy SanovaPrimer alapozóval. Különleges esetekben javasolt mintafelület készítése (próbasimítás) a simított rendszerfelépítés alkalmasságának vizsgálatára.

   

  Felhordás

  Kézi feldolgozás:

  A Baumit Glema Brilliant-ot tiszta vízbe szórjuk és járatos keverőgéppel (Quirl) keverjük, míg egy csomómentes, krémes masszát kapunk, kb. 5 perc pihentetés után még egyszer átkeverjük.

  Feldolgozhatósági idő: kb. 2-3 óra ill. kb. 16 óra légmentes lezárt vödörben vagy gépben/tömlőben. A már kötésnek indult anyagot semmilyen esetben sem szabad visszahígítani. Ne keverjünk hozzá más terméket (pl. fagyásgátló, kötésgyorsító)!

   

  Gépi feldolgozás:

  A Baumit GlemaBrilliant feldolgozható Airless-szórógéppel, valamint járatos keverőpumpával az alapfelületre felszórható. További információkért forduljon szakembereinkhez.

   

  A gép és a tömlő tisztítása nem szükséges, ha az állási idő kisebb, mint 16 óra. Csupán a szárazanyag tartályt töltsük fel és fedjük le. A szórófejet vízzel teli vödörben védjük a kiszáradástól. Csak két- vagy többnapos szünet (pl. hétvége) esetén szükséges tisztítani.

   

  Glettelés:

  A Baumit GlemaBrilliant-ot kb. 2-3 mm-ben felhordjuk majd felületsimítóval vagy rozsdamentes glettvassal lehúzzuk.

   

  Tudnivaló: könnyebb lehúzás lehetséges, miután az anyag felülete enyhén megszáradt.

  Az első réteg kikeményedése után (időjárástól/alapfelülettől függően kb. 2-5 óra) a Baumit GlemaBrilliant-ot második rétegként még egyszer vékonyan hordjuk fel és víz hozzáadása nélkül gletteljük (a 3 mm max. összvastagságot ne lépjük túl).

   

  Utókezelés:

  Szükség szerint a Baumit GlemaBrilliant-ot száradás/kikeményedés után (kb. 24 óra) csiszolhatjuk. 2-3 napos várakozási idő után festhető.

   

  Felület minősége: A Baumit GlemaBrilliant optimális feldolgozás esetén sima, hófehér, kiváló minőségű felületet ad. Különösen sima felület eléréséhez finom felületi csiszolás lehetséges. Felületi csiszolás esetén a festés megkezdése előtt Baumit Mélyalapozót (1:1 arányú hígításban) használjunk.

   

  Befejező réteg beltérben: Baumit KlimaColor (szükség esetén EasyPrimer alapozó)

   

  Befejező réteg kültérben: Előkészítés Baumit MultiPrimerrel (1:1 arányban vízzel hígítva) Baumit Granopor-, Silikon-, Pura-, vagy NanoporColor festékek.

  A festékek feldolgozási tudnivalóit lásd a termékek műszaki adatlapjában!

   

  Általános tudnivalók:

  A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete a feldolgozás és a kötés ideje alatt +5 °C-nál magasabb legyen.  Ez idő alatt védjük a közvetlen napsütéstől, esőtől, erős széltől vagy huzattól (pl. állványvédő hálóval). A megadott időtartamok 20°C feletti hőmérsékletre és 65% feletti relatív páratartalom esetére vonatkoznak.  A magas hőmérséklet, illetve alacsony páratartalom gyorsítja, az alacsony hőmérséklet, illetve magas páratartalom lassítja a száradást és kikeményedést.

   

  Csomagolás: 20 kg

  Csomagolás mennyisége raklapon: 60

  Vízpáraáteresztő képesség (µ): kb. 30

  Száraz habarcs sűrűsége: kb. 1.200

  Felhasználhatóság: kb. 2 - 3 h kb. 16 óra légmentesen lezárt vödörben vagy tömlőben

  Anyagszükséglet: kb. 1,2 kg/m²

  Vízszükséglet: kb. 7 - 8 l/20 kg

  Szemcseméret: 0,1 mm

  Paletta mérete: 60 zsák/raklap = 1200 kg

  Csomagolás típusa: zsák
Webáruház készítés