Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Baumit Gipszes Vakolat 40kg

Nincs készleten
Baumit Gipszes Vakolat 40kg
Bruttó: 8 096 Ft/db
Rendelésre:
3-5 munkanap

Gipszes vakolat

Gyárilag előkevert, magas minőségű, egy rétegben alkalmazható gipszes alapvakolat. Meghúzás után nedves szivaccsal visszadörzsölve anyagában glettelhető.

 • Gyors és egyszerű felhordás
 • Szálerősített és fagyálló
 • Lélegző, páratartalom szabályzó
 • Gyárilag előkevert gipsz-/ mész száraz vakolóhabarcs gépi felhordásra belső térben.

   

  Összetétel: mészhidrát, gipsz, homok, duzzasztott perlit, adalékszerek

   

  Tulajdonságok: glettelt felületű beltéri vakolat, festhető felületet.

   

  Alkalmazás: egyrétegű gépi felhordású glettelt felületképzésű belső vakolat az összes belső helyiségbe, beleértve a lakások konyháit, fürdőszobáit és hasonló rendeltetésű mérsékelten párás helyiségeket (igénybevételi besorolás: W1, W2 és W3). Csempézésnél az alapfelület előkezelése az ÖNORM B 2207 szerint, falfűtésnél az előremenő víz max. +40 °C-ig alkalmas.

   

  Alapfelület: az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró, száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes. 

   

  Alapfelület-előkészítés:

  A követelmények csak szabvány szerint elkészített falazatok és minden esetben zárt fugák esetén érvényesek.

   

  Égetett tégla (hőszigetelő/normál): Erősen vagy egyenlőtlenül nedvszívó alapfelület esetén Baumit SaugAusgleich nedvszívás-kiegyenlítőt hordjunk fel 1:3 arányú vízzel történő hígítással. Várakozási idő: legalább 12 óra (hőmérséklettől és az időjárástól függően).

   

  Cementkötésű falazóelemek könnyű- vagy nehéz adalékanyaggal, cementkötésű falazóelemek hőszigetelőanyaggal kitöltve: Előkezelés nem szükséges. Ásványi kötésű, több rétegű fagyapot és faforgácslemezek, két- vagy háromrétegű, mint szigetelő beton vagy mechanikailag rögzített falazatra:

  Falak: Baumit VorSpritzer előfröcskölő horganyzott acélhuzalból készült háló erősítéssel, várakozási idő: 21 nap, illetve Baumit Előfröcskölő Baumit Vakolaterősítő hálóval, várakozási idő: 21 nap. Felhordás „friss a frissben” elv alapján.

  Födém: Baumit VorSpritzer előfröcskölő horganyzott acélhuzalból készült háló erősítéssel, várakozási idő: 21 nap. Anyagszükséglet: kb. 20 kg/m2

   

  Ásványi kötésű, egyrétegű, 5 cm-nél kisebb vastagságú fagyapot és faforgácslemezek:

  Falak: Nem ajánlott felépítés.

  Födém: Baumit VorSpritzer előfröcskölő horganyzott acélhuzalból készült háló erősítéssel, várakozási idő: 21 nap.

   

  Cementkötésű faforgácsköpeny elemek hőszigeteléséssel vagy anélkül: Előkezelés nem szükséges.

   

  Pórusbeton (Ytong): Baumit SaugAusgleich nedvszívás-kiegyenlítőt hordjunk fel 1:2 arányú vízzel történő hígítással. Várakozási idő: legalább 24 óra (hőmérséklettől és az időjárástól függően).

   

  Beton: Baumit Betonkontaktot hordjunk fel. Várakozási idő: legalább 3 óra (hőmérséklettől és az időjárástól függően)

   

  Felhordás

  A vakolás kezdete előtt a felhordás megkönnyítése céljából az összes élnél és saroknál rozsdamentes élvédőszegélyt helyezzünk el. A szükség szerinti nedvesítés után a Baumit GlättPutz gipszes vakolatot vakológéppel hernyóformában a kellő vastagságban (min. 10 mm, max 25 mm munkamenetenként) fröcsköljük fel. Lehúzóléccel egyengessük el, majd elegendő meghúzás után a felületet glettvassal vágjuk le, nedvesítsük, filccel vagy simítóval kidörzsöljük.

  Amennyiben több rétegben szükséges a Baumit GlättPutz gipszes vakolatot felhordani (pl. az alapfelület egyenetlensége miatt), a kellően megszilárdult alapfelületre (kb. 10-20 perc várakozási idő után) mint „friss a frissre” kell a következő réteget felvinni.

  További információk a vakológép tájékoztatójában találhatók meg.

   

  Általános tudnivalók:

  Az elektromos és gépészeti szerelvények nyílásait a vakolás megkezdése előtt le kell takarni. Korrózióveszélyes fémrészeket tartós védelemmel kell ellátni (pl. rozsdagátló festés). Eltérő anyagú falszerkezetek, illetve nagyfelületű födém és fal találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal. A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 o C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A vakolat közvetlen melegítése tilos! Fűtőberendezések használatakor, különösen, ha gázüzeműek, ügyeljünk az alapos szellőztetésre. A gipsztartalmú vakolatoknál nagyon fontos a folyamatos és egyenletes száradás, így kerülhető el a kiüvegesedett és rosszul nedvszívó felület kialakulása. A kötés és a száradás alatt meg kell akadályozni a vakolat utólagos újra nedvesedését (pl. páralecsapódás).

   

  A festékek feldolgozását minden esetben az érvényben lévő termék adatlapjai és a feldolgozási irányelvek szerint kell elvégezni és adott esetben javasolt mintafelület készítése!

   

  A Baumit Vakolaterősítő hálót a következőképpen fektessük:

  Hordjuk fel a teljes vastagság 2/3-át. Fektessük rá a Baumit Vakolaterősítő hálót a vakolatra (az érintett részeken 25 cm-rel túlnyúlva, az esetleges toldásoknál 10 cm-es átfedéssel) és teljes felületen nyomjuk bele. Hordjuk fel a maradék vakolatvastagságot. Amennyiben nagyobb felületet kell vakolaterősítéssel ellátni, egy munkamenetben max. 20 m2 felületet (lásd fent) készítsünk elő. Nagyobb felületet megfelelően osszunk fel, hogy friss a frissre tudjunk dolgozni.

  Födémeken általában nem szükséges vakolaterősítőt használni. Az elhelyezett felületi vakolaterősítés ugyan nem küszöböli ki teljes biztonsággal a repedések képződésének lehetőségét, de annak kockázatát jelentősen csökkenti. A csempézendő felületet nem kell filccel simítani és dörzsölni. Bármilyen további réteg felvitele előtt a Baumit GlättPutz gipszes vakolatnak teljesen ki kell száradnia. A szükséges alapozás a következő rétegtől függ. Meszes festésre nem megfelelő.

   

  Biztonsági előírások: Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait.

   

  A silófelállításhoz szükséges csatlakozások (silóink és silóállító járműveink méret- és súlyadatai) a silók műszaki ismertetőiben találhatók:

  Áram: 380 V, 25 A (lomha biztosíték a keverő miatt) Víznyomás: min. 3 bar, 3/4” csatlakozás

  Megközelítés: nehéz gépjárművel állandóan szabadon megközelíthető legyen

  Helyigény: min. 3 x 3 m, teherbíró felület

   

   

  Csomagolás: 40 kg

  Csomagolás mennyisége raklapon: 35

  Vízpáraáteresztő képesség (µ): kb. 10

  Hővezető képesség (λ): kb. 0,6 W/mK

  Nyomószilárdság: > 2 N/mm²

  Száraz habarcs sűrűsége: kb. 1.150 kg/m³

  Max. rétegvastagság: 25

  Hajlító szilárdság: > 1 N/mm²

  Anyagszükséglet: kb. 11 kg/m²/cm

  Vízszükséglet: kb. 11 l/zsák

  Szemcseméret: 1 mm

  Paletta mérete: 35 zsák/raklap = 1400 kg

  Csomagolás típusa: zsák

Webáruház készítés