Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Baumit MPA 35 (GV35) kül-, beltéri gépi vakolat 40kg

Nincs készleten
Baumit MPA 35 (GV35) kül-, beltéri gépi vakolat 40kg
Bruttó: 4 216 Ft/db
Rendelésre:
3-5 munkanap

Mész-cement gépi vakolat kül- és beltéri felhasználásra. Dörzsölve vagy alapvakolatként durván lehúzva. Külön simítóvakolat alkalmazása színes vékonyvakolatok felhordása előtt nem szükséges.

 • Vakológéppel hordható fel

 • Kül- és beltéri használatra

 • Gyors és egyszerű felhordás

 • Gyárilag előkevert száraz, mész-cement vakolóhabarcs gépi felhordásra.


  Összetétel: mészhidrát, cement, homok, duzzasztott perlit, adalékszerek.


  Tulajdonságok: jó páraáteresztő mész-cement gépi vakolat.


  Alkalmazás: dörzsölt felületképzéssel gépi vakolatként, kül- és beltéri felhasználásra.

   

  Alapfelület: az alapfelület vizsgálatát a mindenkor érvényes szabványok szerint kell elvégezni. Az alapfelület legyen teherbíró és száraz, por-, fagy-, kivirágzás és laza részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

   

  Alapfelület-előkészítés:

  Beltérben: lásd a Baumit MPI 25 műszaki lapját.

  Kültérben: Előfröcskölés, mint alapfelület előkezelés a külső felületeken mindig, belül csak beton-, fagyapot- és pórusbeton felületeken szükséges. A követelmények csak szabvány szerint elkészített falazatok és minden esetben zárt fugák esetén érvényesek. Amennyiben a fugák nyitottak, vagy a szükséges vakolatvastagság meghaladja a 25 mm-t, ebben az esetben kétrétegű felhordást javaslunk, friss a frissre módon. Ha nem friss a frissre dolgozunk, akkor az első réteget fel kell érdesíteni.

   

  Felhordás

  A vakolás kezdete előtt a felhordás megkönnyítése céljából az összes élnél és saroknál Baumit Élvédőszegélyt helyezzünk el a Baumit SpeedFix (gipsszel nem szabad). Kerámiaburkolat alatti vakolat készítésénél használjunk Baumit Vezetősínt, amely segít a vakolat lehúzásában.
  A Baumit MPA 35 az építkezéseken használatos bármelyik vakológéppel (pl. PFT G4 vagy MAI 200 vagy hasonló vakológépekkel) felhordható.
  A szükség szerinti nedvesítés után a Baumit MPA 35-öt vakológéppel hernyóformában a kellő vastagságban fröcsköljük fel. Lehúzóléccel egyengessük el, majd elegendő meghúzás után (ujjpróba: ha már nem tapad az ujjunkra) megfelelő (filc, deszka stb.) simítóval dörzsöljük el.

  Többrétegű felhordás esetén (pl. egyenetlen alapfelület) ügyeljünk arra, hogy az első réteg vakolat vastagsága max. 25 mm legyen, és felületét vízszintesen vakolatfésűvel érdesítsük. A következő réteg felhordása előtt jól nedvesítsük elő. (Az elkészült felület min. 2 napig tartsuk nedvesen, ügyeljünk a karbonátosodásra.)
  Vakológép üzembe helyezésnél (legalább 5,5 kW teljesítmény szükséges) ügyeljünk arra, hogy a habarcstömlőt cementiszappal nedvesítsük elő.

   

  További információkért lásd a vakológép műszaki lapja!

   

  Általános tudnivalók:

  Gépészeti hornyokat, nagyobb falazatfugákat, lyukakat stb. megfelelő mész-cement habarccsal (pl. MPA 35) tömítsük. Ezeken a helyeken, valamint eltérő építőanyagok találkozásánál használjunk erősítő hálót (pl. Baumit Vakolaterősítő háló) a Baumit Vorspritzer rétegben vagy a vakolatban. Eltérő anyagú falszerkezetek, illetve nagyfelületű födém és fal találkozásánál teljes vastagságban be kell vágni a vakolatot kőműveskanállal.
  Az elhelyezett felületi vakolaterősítés ugyan nem küszöböli ki teljes biztonsággal a repedések képződésének lehetőségét, de annak kockázatát jelentősen csökkenti. Csempézendő felületeket nem szabad besimítani.
  A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete + 5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Ha fűtőberendezést használunk – különösen gázkészülék esetén – ügyeljünk az alapos szellőztetésre (a vakolatban lévő mész karbonátosodása miatt).

  A frissen vakolt felületet 2 napig tartsuk nedvesen. Minden további réteg felhordása előtt a várakozási idő: 10 nap vakolatcentiméterenként, Baumit GranoporTop felhordása előtt a várakozási idő: 4 hét.


  Befejező rétegek kültérben:
  Baumit MPA 35 durván lehúzott (nem kidörzsölt) alapvakolatra közvetlenül: Baumit EdelPutz (Baumit UniPrimer univerzális alapozóval)
  Baumit MPA 35 dörzsölt vakolatra Baumit UniPrimer univerzális alapozóval: Baumit Nanopor-, Star-, Pura-, Silikon-, Silikat-, GranoporTop, Baumit Edelputz spezial, Nemesvakolat extra
  Baumit MPA 35 vakolatra kerülő Baumit Simítóvakolat, Baumit SanovaFeinPutz vagy Baumit UniPutz, Baumit UniWhite rétegekre: Baumit Nanopor-, Star-, Silikon-, Silikat-, Pura-, GranoporColor festékek
  Baumit MPA 35 vakolatra kerülő Baumit HaftMörtel (Baumit Üvegszövettel)*: Baumit Nanopor-, Star-, Pura-, Silikon-, Silikat-, GranoporTop, Baumit Edelputz spezial, Nemesvakolat extra *minden esetben (Baumit UniPrimer univerzális alapozóval)

   

  Beltérben:
  Baumit MPA 35 vakolatra kerülő Baumit Simítóvakolat, Baumit KlimaSpachtel, Baumit KlimaGlätte vagy Baumit UniPutz, Baumit UniWhite rétegekre:

  • Baumit GranoporColor
  • Baumit SilikatColor
  • Baumit SilikonColor
  • Baumit PuraColor
  • Baumit NanoporColor
  • Baumit KlimaColor
  • Divina diszperziós beltéri festékek


  Biztonsági előírások: Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait.


  A silófelállításhoz szükséges csatlakozások (silóink és silóállító járműveink méret- és súlyadatai) a silók műszaki ismertetőiben találhatók:
  Áram: 380 V, 25 A (lomha biztosíték a keverő miatt)
  Víznyomás: min. 3 bar, 3/4” csatlakozás
  Megközelítés: nehéz gépjárművel állandóan szabadon megközelíthető legyen
  Helyigény: min. 3 x 3 m, teherbíró felület

   

  Csomagolás: 40 kg zsák

  Csomagolás mennyisége raklapon: 35

  Vízpáraáteresztő képesség (µ): kb. 25

  Száraz habarcs sűrűsége: kb. 1.300 kg/m³

  Max. rétegvastagság: 25 mm egy munkamenetben

  Min. rétegvastagság: 20 mm

  Anyagszükséglet: kb. 14 kg/m²/cm

  Vízszükséglet: kb. 9 l/zsák

  Hővezetési tényező: > 0,45 W/mK

  Nyomószilárdság 28 nap után: > 2,5 N/mm²

  Hajlítószilárdság 28 nap után: > 1 N/mm²

  Szemcseméret: max. 1 mm

  Kiszerelés: 35 zsák/raklap = 1400 kg

  Csomagolás típusa: zsák

Webáruház készítés