Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Baumit Baumacol Prémium Fuga Fehér 20kg

Nincs készleten
Baumit Baumacol Prémium Fuga Fehér 20kg
Bruttó: 14 110 Ft/db
Rendelésre:
3-5 munkanap

Prémium fugázó

Cementbázisú, hidraulikusan kötő, víztaszító, flexibilis fugázóanyag, 1-8 mm közötti fugaszélességhez, bel- és kültéri felhasználásra. Burkolólapok közötti fugafelületekhez, falon és padlón egyaránt. 24 színben kapható, gyöngyfény hatású, repedésmentes kötés. A termék elérhető 5 kg-os és 2 kg-os vödrös kiszerelésben.

 • Flexibilis

 • Víztaszító

 • Kül- és beltéri felhasználásra

 • Por alakú, víz- és fagyálló, élelmiszerbarát, nagy szilárdságú, vízlepergető, különösen képlékeny flexibilis fugázóanyag. Egyenletesen húzható és könnyen bedolgozható fugába. Alacsony vízfelvételi képessége és a nagyobb kopásállósága ellenére is a fugaelszíneződés
  szinte kizárt. Besorolás: CG2 WA

   

  Összetétel: cement, homok, pigmentek, adalékszerek.

   

  Tulajdonságok: bel- és kültérben, 1-8 mm fugaszélességig, vízszintes és függőleges felületek víz és szennytaszító fugázó anyaga. Alkalmas kerámia csempék, lapok és mozaik lapok fugázására vizes helyiségekben, teraszokon és erkélyeken. Padlófűtésre megfelelő.

   

  Alapfelület: a burkolat ragasztónak és a fugaszéleknek száraznak, por, olaj- és zsírmentesnek kell lennie. A fuga tartományában csemperagasztó vagy ágyazóhabarcs maradványok, kitüremkedések ne legyenek.

  Nem alkalmas:
  Saválló fugázásra és dilatációs hézagok kitöltésére. Nagy vízterhelésnek kitett helyeken (ipari környezetben, autómosókban stb.).

   

  Alapfelület-előkészítés: az alapfelületet fugázhatóságát vizsgálni kell.

   

  Felhordás

  A Baumacol Premium Fuge-t az előírt mennyiségű tiszta vízbe szórjuk bele és lassú járású gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át keverjük csomómentes masszává. 5 perc pihentetés után még egyszer keverjük át.


  Felhívjuk figyelmet arra, hogy az előírtnál több keverővíz alkalmazása a termék minőségére nézve veszélyeket hordoz magában (pl. foltosodás, kifehéredés), ezért a kézi keverés nem javasolt!


  A masszát kemény fugázó gumival, a fugairányra átlósan húzva dolgozzuk be a fugákba. Ügyeljünk rá, hogy a fuga teljes keresztmetszetét hézagmentesen töltsük ki. A kerámiaburkolat típusától függően 15-20 perc múlva tiszta vízzel, puha mosószivaccsal mossuk át a felületet, majd tiszta vízzel ismételjük meg a tisztítást. A tisztításnál és lemosásnál kevés vizet hordjunk fel a felületre.
  Szélesebb fugák készítéséhez 0,5 mm szemcseméretű kvarchomok max. 20 %-ban adagolható (5 kg PremiumFuge/1 kg kvarchomok), próbafugázás szükséges!
  24 órán keresztül a felületet védjük a mechanikai sérülésektől.

   

  A fugaanyag foltosodásának elkerülése érdekében a fugázás előtt a ragasztóhabarcs kiszáradását meg kell várni és egyenletesen, mindenhol kikaparni. A fugázás megkezdése előtt a helyszínen mindig próbafelhordást kell végezni az esetlegesen előforduló színhibák elkerülése miatt, illetve meggyőződhetünk a mosás eredményéről és ezáltal elkerülhető a lap foltosodása pl. durva, máz nélküli, porózus kerámiaburkolatok esetén. Az egymás mellé kerülő fugaanyagok esetén azonos sorozatszámú anyagot szabad használni.

   

  Rendszerkiegészítő termék:
  Baumit Baumacol Silikon (A Baumacol PremiumFuge fugázóanyaggal megegyező színek + átlátszó színben)

   

  Általános tudnivalók:

  A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást.
  A feldolgozás során a vonatkozó szabályokat, normákat és műszaki irányelveket tartsuk be.

   

  A fugázóanyag felhordása előtt az erősen nedvszívó kerámiaburkolatok esetén a fugákat enyhén be kell nedvesíteni (ne maradjon víz a fugában). A fugázóanyag foltosodásának elkerülése érdekében, a fugázás előtt a ragasztó- ill. ágyazóhabarcs kiszáradását meg kell várni és a fugákból egyenletesen, mindenhol ki kell kaparni.

   

  A különböző fugamélységek és a különböző szívóképesség, valamint a fugázóanyag bekeverésekor az eltérő vízmennyiségek más-más színárnyalatot eredményeznek. A pihentetési idő elhagyása a szilárdságot csökkenti. A kötésnek indult fugázóanyaghoz nem szabad vizet hozzáadni és ismét összekeverni.

   

  Adalékszerek és más egyéb anyagok hozzáadása tilos!

   

  Tisztításkor a mosószivacsot gyakran kell öblíteni, jól ki kell csavarni, és gondoskodni kell mosóvíz rendszeres tisztaságáról. A vízzel bőségesen telített (nem megfelelően kicsavart) mosószivaccsal történő többszöri átmosás, illetve a bedolgozott fugázóanyag korai tisztítása a fugázóanyag színproblémájához vezet. A frissen felhordott anyag gyors, hirtelen kiszáradását meg kell akadályozni, illetve a közvetlen napsugárzástól, esőtől, fagytól védeni kell.

   

  A frissen elkészült fugázóanyagot védeni kell a további munkálatok pl. festés által okozott sérülésektől és a szennyeződésektől, melyek a fugázó minőségét, valamint az optikai és esztétikai hatást is befolyásolják.

   

  Amennyiben a felület lefedésre kerül pl. fólia, akkor biztosítani kell a rendszeres légcserét, mert fugázóanyagból felszálló pára a fólián lecsapódik, majd a fugára visszajutva annak szilárdságának csökkenéséhez és elszíneződéséhez vezet.

   

  A felület tisztítása az első hetekben csak tiszta, normál hőmérsékletű vízzel lehetséges, a vegyszeres tisztítás a fugázóanyag elszíneződését okozza. A megadott műszaki adatokat befolyásolja a magas páratartalom, az alacsony hőmérséklet, a nem szívóképes alapfelület és az előírttól eltérő vízmennyiség a bekeveréskor.

   

  Javasolt szerszámok:
  Lassú fordulatú, keverőszáras fúrógép, megfelelő méretű keverőedény, kemény fugázó gumi, fugamosó szivacs, vizes edény.
  A szerszámokat használat után azonnal vízzel meg kell tisztítani.

   

  Munkavédelem:
  Termékre jellemző tulajdonságok, mint összetétel, hulladék elhelyezés, tisztítás, különleges kezelés megtalálhatók a termék biztonsági adatlapján.

   

  Biztonsági előírások: Lásd az érvényes biztonsági adatlap utasításait.

   

  Csomagolás: 20 kg

  Felhasználhatóság: kb. 2 h

  Anyagszükséglet: kb. 0,5 kg/m²

  Járhatóság: kb. 24 h

  Min. hézagszélesség: min. 1 mm

  Max. hézagszélesség: max. 8 mm

  Vízszükséglet: kb. 0,27 - 0,32 l/zsák

  Csomagolás típusa: zsák

Webáruház készítés